Sony Ericsson koopt Symbian-gebruikersinterface

Dit artikel delen:

Sony Ericsson wordt eigenaar van de UIQ user interface voor mobiele apparatuur die het Symbian-platform draait. Hiervoor betaalt het een niet nader genoemd bedrag aan Symbian en een dochteronderneming hiervan. UIQ was de oorspronkelijke Symbian user interface.

Symbian heeft enkele jaren geleden besloten de besturingssysteemcode los te koppelen van de UIQ user interface, zodat fabrikanten zelf konden kiezen voor een andere user interface. Nokia bijvoorbeeld maakt gebruik van een eigen user interface bovenop het Symbian OS.

UIQ wordt nog steeds gebruikt door bedrijven die geen eigen user interface willen ontwikkelen bovenop het Symbian besturingssysteem. Sony Ericsson is hier de grootste speler, dus vreemd is het niet dat juist dit bedrijf besluit om UIQ over te nemen. Sony Ericsson gebruikt de UIQ-interface in de P-serie telefoons (P800, P900, etc), de M600 smartphone en een aantal Walkman-mobieltjes.

De overname van UIQ door Sony Ericsson moet tot gevolg hebben dat de user interface nóg beter aansluit bij de SE-hardware. De divisie zal redelijk zelfstandig blijven binnen Sony Ericsson en de interface is nog steeds beschikbaar voor andere bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-10T07:37:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.