Europees Parlement buigt zich over roamingtarieven

Dit artikel delen:

De Europese telecom-ministers hebben een akkoord bereikt over de roamingtarieven die mobiele telecombedrijven berekenen. De EU hoopt door de roamingtarieven te verlagen bellen in het buitenland goedkoper te maken.

Eurocommissaris Vivianne Reding wil de roamingkosten verlagen met zo'n 70 procent voor het begin van de zomer van 2007. De telecomsector lobbyt al lang tegen regulering van de roamingtarieven. Dat leek tot nu toe succesvol. Zes maanden geleden stemden veel EU-ministers nog niet in met de regulatie van de tarieven. Vooral de Zuid-Europese landen, Frankrijk, Italië en Spanje lagen dwars.

Het Europese Parlement buigt zich nu over de zaak. De eerste conclusie van het Europese Parlement wordt het eerste kwartaal van 2007 verwacht. De nieuwe regeling kan daarom voor het einde van het aflopen van het Duitse voorzitterschap (juni 2007) geregeld worden.

Roamingtarieven worden berekend als een klant via een ander netwerk belt dan zijn eigen. Het is vaak niet duidelijk wat de klant hiervoor betaald. De winstmarges van 300 tot 500 procent waren EU-commissaris Reding een doorn in het oog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-14T10:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.