Fabrikanten maken inbreuk om bluetoothpatent

Dit artikel delen:

Een Amerikaans onderzoeksinstituut spant een rechtszaak aan tegen drie fabrikanten van mobiele telefoons. Volgens de Washington Research Foundation maken Nokia, Samsung en Panasonic inbreuk op een patent dat de Bluetooth-technologie betreft.

Het onderzoeksinstituut zegt dat de drie fabrikanten in hun producten inbreuk maken op een patent dat is ingediend door een onderzoeker van de Universiteit van Washington in 1999. Momenteel is de zaak toegespitst op gebruik van de technologie in de Verenigde Staten. Volgens analisten zou dat kunnen veranderen als de Washington Research Foundation succes boekt.

De Bluetoothtechnologie is ontwikkeld door de Nederlandse onderzoeker bij Ericsson Jaap C. Haartsen, midden jaren negentig. Voor de ontwikkeling en het 'in de markt zetten' van de Bluetooth-techniek is in 1998 besloten tot het oprichten van de 'Bluetooth Special Interest Group' (SIG), waarbij zich al gauw vrijwel alle grote elektronicabedrijven, software-ontwikkelaars en telecombedrijven aansloten (onder meer Palm, Ericsson, IBM, Intel, Lucent Technologies, Microsoft, Motorola, Nokia en Toshiba). Bluetooth moest vrij van royalty's worden en geheel 'open'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-04T10:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.