Palm OS wordt hernoemd naar Garnet

Dit artikel delen:

Access, eigenaar van het besturingssysteem Palm OS, geeft zijn product een nieuwe naam: Garnet. Hiermee hoopt het ook gebruikers van niet-Palmhandhelds te bereiken. Garnet is ook de interne codenaam van de nieuwste versie Palm OS 5.

Access kocht in 2005 het bedrijf PalmSource en kreeg daarmee het besturingssysteem in handen. De naamsverandering moet de slechte positie van het besturingssysteem in de handheldmarkt verbeteren. Op dit moment draait minder dan 2 procent van alle handhelds op Palm OS. In Europa is er geen enkele 3g-telefoon uitgerust met het Palm-besturingssysteem.

In 2002 splitste het bedrijf Palm zich op in PalmOne en PalmSource. De eerstgenoemde richtte zich op hardware en de laatste ontwikkelde het besturingssysteem. De merknaam Palm bleef aanvankelijk in handen van beide ondernemingen, maar in 2005 kwamen PalmOne en PalmSource overeen dat het gebruik van de merknaam Palm voor het besturingssysteem nog maar tot 2009 gebruikt zou mogen worden. Vervolgens werd bekend dat PalmOne zijn naam weer terugveranderde in Palm.

Deze hardwarefabrikant blijft de naam Palm voorlopig gebruiken, hoewel veel van zijn apparaten (Treo's) draaien op het Windows Mobile-besturingssysteem. Door de koppeling met Windows is het makkelijker om de handhelds aan te sluiten op zakelijke werkomgevingen en e-mail.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-30T07:31:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.