E-Plus besteedt netwerk uit aan Alcatel-Lucent

Dit artikel delen:

E-Plus, de Duitse mobiele dochter van KPN, besteedt een aantal netwerkdivisies uit aan Alcatel-Lucent. De operationele afdelingen, die met de bouw, de werking en het beheer van het netwerk te maken hebben, worden per 1 maart uitbesteedt.

 Zo'n 750 medewerkers van E-Plus komen in dienst bij Alcatel-Lucent. Eind 1999 nam KPN samen met zijn Amerikaanse partner BellSouth het Duitse E-Plus over. Die mobiele telecomdienstverlenerr was toen de op twee na grootste op zijn terrein in Duitsland met een marktaandeel van zo'n 16 procent (3,2 miljoen abonnees). KPN legde 13 miljard euro neer voor het mobiele Duitse bedrijf. Ruim twee jaar later kwam E-Plus door een aandelenruil tussen KPN en BellSouth volledig in handen van de Nederlandse telco.

In september vorig jaar zagen driehonderd E-Plus-medewerkers hun baan in rook opgaan. KPN wilde van het bedrijf een slankere en minder hiërarchische organisatie maken. Het haalde een managementlaag uit de onderneming. Daarnaast werd onderzocht of bepaalde delen van het bedrijf konden worden uitbesteed. Hierover is nu overeenstemming bereikt met Alcatel-Lucent.

E-Plus houdt de verantwoordelijkheid voor strategische netwerkplanning en -ontwikkeling, zoals het bepalen van de locaties en technische voorzieningen voor mobiele zendpunten. Hiermee wil het bedrijf de kwaliteit en een efficiënte verdere uitrol van zijn netwerk voor langere tijd waarborgen. Alcatel-Lucent kan de bouw, het werken en het beheer van het netwerk sneller, flexibeler en kostenefficiënter invullen dan E-Plus zelf, aldus de Duitse mobiele operator.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-27T10:16:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.