Google koopt Amerikaans voicemailbedrijf

Google zet zijn eerste stappen op de telefoniemarkt met de overname van het Amerikaanse bedrijf GrandCentral. Met name zakelijk gebruikers van Googles diensten beschikken over een paar maanden over een 'schakelkast' waarmee ze bepalen waar ze telefoongesprekken van wie ontvangen.

Naar verluidt betaalt Googles rond de 50 miljoen dollar om het Amerikaanse bedrijf GrandCentral over te nemen. GrandCentral werd in het najaar van 2006 opgericht, mede met 4 miljoen financiering van Minor Ventures. Google verhuist de nieuwe technologie momenteel naar zijn eigen servers. Nieuwe gebruikers kunnen zich tijdelijk niet aanmelden voor de telecomdienst.

Gisteren maakte Google bekend het enkel in Amerika werkende bedrijf te kopen.

GrandCentral is een gratis webdienst waarbij geregistreerde gebruikers één telefoonnummer toebedeeld krijgen. Dat nummer kan vervolgens aan alle zakelijke en prive telefoonnummers van de gebruiker worden gekoppeld. Op een website geeft de gebruiker aan welk binnenkomend telefoontje naar welk toestel moet worden doorgeschakeld, of eventueel direct in een voicemailbus moet eindigen. Daarnaast biedt de webdienst verschillende vormen van personalisatie voor de aangesloten telefoons.

Hendrik Rood van telecomadviseur Stratix reageert tegenover Emerce: "In feite zie ik hier niets bijzonders aan. Het lijkt op de 'universal personal telephone services' waar al sinds vorige eeuw over gesproken wordt. Het lijkt me sterk dat ze dit over de hele wereld uit gaan rollen."

De telecomspecialist signaleert dat het Google mogelijk te doen is om een geraffineerde gebruikersinterface. Ook sluit hij niet uit dat het bedrijf al vanaf de oprichting is opgebouwd om aan Google te worden verkocht.

Op verscheidene weblogs wordt erop gespeculeerd dat Google GrandCentrals diensten zal integeren met de 'telefoniediensten' van Google Talk. Een directe koppeling tussen Gmail en de telefoon- en voicemaildienst sluiten de speculanten ook niet uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-04T10:54:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.