Toetsing UMTS-uitrol uitgesteld tot september

Dit artikel delen:

Hoewel de vier umts-operators in januari 2007 aan hun uitrolverplichting hadden moeten voldoen, start het Agentschap Telecom pas in september met metingen. Eerst wilde het agentschap de meetmethode door externe experts laten toetsen.

Arjan Ribberink, woordvoerder van het Agentschap Telecom: "Per 1 januari geldt die verplichting, maar daarmee is natuurlijk niet per se gezegd dat je dan ook begint met meten."

Zorgvuldigheid gaat bij het agentschap voor alles. "Wij proberen het zo zorgvuldig mogelijk te doen. Daarvoor is tijd nodig. Om zo'n meetproces goed op orde te hebben, moet je dat extern laten toetsen. Zo hebben we het proces bijvoorbeeld aan de operators voorgelegd."

Aanpassingen
En die vroegen om aanpassingen? "Behalve het Agentschap Telecom heeft ook TNO naar de methodiek gekeken. Dat instituut heeft onze methode geaccordeerd en voorstellen gedaan om het nog beter te doen." Ribberink wil niet zeggen om welke aanpassingen het gaat. "Dat is niet zo relevant op dit moment."

Ribberink bestrijdt dat het AT van tevoren had kunnen zien aankomen dat er tijd nodig was voor het ontwikkelen van het meetproces, waardoor de deadline van 1 januari misschien wel zou zijn gehaald. Ribberink: "Het is een kwestie van voortschrijdend inzicht."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-11T11:27:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.