Alcatel-Lucent legt WiMAX aan in Duitsland

Alcatel-Lucent gaat een commercieel WiMAX-netwerk aanleggen in het gebied rond de Saar in Duitsland. Dit gebied is dunbevolkt en een adsl-infrastructuur aanleggen is economisch niet haalbaar.

Alcatel-Lucent gaat een commercieel WiMAX-netwerk aanleggen in Duitsland. Het heeft daartoe een contract afgesloten met de regionale telecomprovider VSE.net. Bewoners in het noorden van het gebied rond de rivier de Saar zullen op deze manier toegang krijgen tot breedbandinternet en VoIP.

Het gebied is daar dunbevolkt en het is er economisch niet haalbaar een adsl-infrastructuur aan te leggen. Er moet een verbinding met een snelheid van 6 Mbps tot stand worden gebracht. Het netwerk werkt op een frequentie van 3,5 GHz.

Alcatel-Lucent levert zowel de apparatuur als de masten voor de basisstations. Gebruikers moeten die  in of op hun huis plaatsen om ontvangst te krijgen. In de herfst van dit jaar wordt met de aanleg gestart. In januari 2008 kunnen de bewoners er gebruik van maken.

KPN ook

KPN liet een week geleden weten ook bezig te zijn met proeven met WiMAX en HSPA in Drenthe. Het telecombedrijf hoopt zo breedband te brengen naar gebieden in Nederland waar dat nu nog niet mogelijk is. De proeven van KPN zijn succesvol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-28T11:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.