Palm schrapt 'Linux-Psion' al voor debuut

Dit artikel delen:

Terwijl de handcomputer (PDA) het aflegt tegen de smartphone, en de laptop 'afdaalt' in de vorm van de UMPC, dacht PDA-veteraan Palm een nieuwe niche te vormen. De met veel tamtam gelanceerde tussenvorm Foleo delft echter nu al het onderspit.

Palm schrapt zijn ultrakleine Foleo-'laptop', die hoort bij zijn smartphones, al vóór het op de markt komt. De moderne uitvoering van de aloude organizer, zoals de bekende Psion, schoot toch tekort. Dit geeft ceo Ed Colligan nu toe in zijn blog. De topman, die de 'mobile companion' in juni nog vol trots presenteerde, zegt nu dat het Linux-apparaat haaks staat op de platformenstrategie van Palm.

De leverancier van PDA's en smartphones hanteert voor de eigen, interne ontwikkeling één platform. Qua producten voert Palm zowel het eigen PalmOS, dat nu overgaat naar een Linux-ondergrond, als Microsofts Windows Mobile. Laatstgenoemde vereist echter niet veel programmeerwerk van Palm en geldt dus niet als een ontwikkelingplatform, aldus Colligan.

De ceo verklaart dat Palm alle energie namelijk steekt in het volgende-generatieplatform. Dat omvat de api's (application program interfaces) van het eigen PalmOS draaiend bovenop een Linux-kern. Netware-leverancier Novell is lang geleden ook zo'n route ingeslagen voor zijn aloude besturingssysteem. Colligan benadrukt dat hij wel degelijk brood ziet in de nieuwe niche die de Foleo vormt; hij zegt dan ook dat het volgende-generatieplatform van Palm ook de basis zal zijn voor een Foleo 2.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-06T11:27:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.