'RFID-chips veroorzaken kanker'

Dit artikel delen:

In de Verenigde Staten woedt een discussie over de gevolgen voor de volksgezondheid van het gebruik van rfid-chips. Verschillende onderzoeken wijzen er op dat de chips, bij toepassing nabij of in het lichaam, kankerverwekkend zijn.

De afgelopen jaren hebben verscheidene medische en toxicologische onderzoeken in de Verenigde Staten aangetoond dat het gebruik van radio frequency identification chips (rfid-chips) kan leiden tot kanker. De onderzoeken werden uitgevoerd op proefdieren en resulteerde in een bovengemiddelde toename van het aantal kankercellen.

Volgens Keith Johnson, een patholoog-toxicoloog die deelnam aan een van de eerste onderzoeken (in 1996), waren de rfid-transponders verantwoordelijk voor de tumoren. Desondanks gaven de Amerikaanse autoriteiten in 2005 toestemming om de minuscule elektronische apparaatjes ook onderhuids aan te brengen.

Implantaat

Er schijnen momenteel zo'n tweeduizend mensen rond te lopen met een geïmplanteerde chip. VeriChip, een grote fabrikant van de toepassing, erkende kortgeleden niet op de hoogte te zijn geweest van de uitkomsten van de medische onderzoeken waaruit een verhoogde kans op kanker zou blijken. Het bedrijf houdt vol dat de chips wel veilig zijn en mikt nog steeds op de 45 miljoen Amerikanen die tot de doelgroep behoren.

"We staan volledig achter onze implantaat-chips, zoals die door de Food and Drug Administration en andere Amerikaanse autoriteiten zijn goedgekeurd", aldus VeriChips-ceo Scott Silverman. Hij voegt eraan toe dat miljoenen huisdieren al een chip geïmplanteerd kregen, terwijl er daarbij geen significante problemen zouden zijn gemeld.

Ook de verantwoordelijke Amerikaanse autoriteit, de U.S. Food and Drug Administration, ziet geen aanleiding om zijn goedkeuring in te trekken. "Op dit moment lijkt er geen reden tot ongerustheid", vertelde de woordvoerder van de FDA aan de New York Times.

Huisdieren

Ondertussen neemt ook de onrust onder huisdierbezitters, dierenartsen en opvanghuizen toe. Velen twijfelen eraan of ze de chips bij nieuwe dieren nog wel moeten inbrengen.

De rfid-toepassing van VeriChip is een chip in een glazen omhulsel ter grootte van een rijstkorrel die wordt ingebracht in de bovenarm van mensen. Er staat een uniek nummer op geprogrammeerd dat rechtstreeks gekoppeld kan worden aan een medisch dossier. De chip wordt uitgelezen als je een sensor dicht bij de chip houdt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een rfid-chip is gewoon een chipje die een spoeltje volgens een bepaald patroon kortsluit en de rfid-lezer is technisch gezien niet veel anders dan een metaaldetector die kan meten of het spoeltje kortgesloten is of niet.
Kortom als de rfid-lezer niet in de buurt komt van dat chipje, dan doet dat chipje helemaal niets en zit daar gewoon te zitten. Het enige wat nog wel kan gebeuren is dat het glazen buisje "aan de wandel" gaat en dat is wat minder fijn als het tussen je gewrichten komt, of tegen bloedvaten aan gaat drukken.
Oftewel als zo'n glazen buisje (plastic kan uiteraard ook) enige invloed zal kunnen hebben op de groei/aanmaak van schadelijke-cellen, dan zal dat onder invloed van het frequent uitlezen moeten zijn en dat zie ik in dit artikel nergens terug. Een huisdier zal vrijwel nooit gescanned worden, behalve bij de dierenarts of door de dierenambulance die het dier op straat oppikt. Daarnaast leven huisdieren vaak mischien niet lang genoeg om ziektes te ontwikkelen als gevolg van die chip.
Voor mensen lijkt me dat echter wel een issue, omdat als we massaal die chips zouden implanteren, dat we ook zeer frequent gescanned zullen worden. De winkeliers, reclamemakers en de overheid hebben er namelijk best wel wat voor over om te weten wie ze voor zich hebben. Het apparaatje om zo'n chip uit te lezen kost namelijk vrijwel niets, dus er is geen reden om niet te gaan scannen.

Maar goed, hoe meer nadelen er gevonden worden, hoe beter, want ik moet er niet aan denken dat wij op een gegeven moment allemaal zo'n ding geimplanteerd krijgen.

De discotheek "de Baja" in Rotterdam heeft ook wat van deze dingen als "VIP-chip" bij mensen geimplanteerd. Daar was destijds ook al wat ophef over, wellicht niet onterecht nu blijkt.

Lees het boek "Worden wij wakker" van Marcel Messing maar eens of luister op internet naar een vraaggesprek met Marcel Messing. Dan gaan er misschien wat ogen open voor wat er werkelijk aan de hand is!

http://verichip.yourownrisk.nl/default.asp
http://www.eqgen.nl/html/bigbrother_verichip.html

Nee de positieve dingen wegen niet op tegen de gevaren. Er hoeft maar een "Hitler" op te staan. En we kunnen nog makkelijker op gepakt worden. Amerika heeft niet voor niets honderden concentratiekampen heringericht.
Hitler zou jaloers zijn wat er nu gebeurd, stinkend jaloers.

Als de chip gebruikt kan worden om kinderen op de sporen. Leuk dan kan je dus ook je man volgen die slippertjes maakt of iets dergelijks. Het creeert echt onmogelijke situaties.

En wat nu als een hacker de boel kan manipuleren. Ben je opeens een aidspatient omdat je chip dat zegt. Of je hebt eens geen verzekering meer. Nee het is rotzooi en moet ten allertijden verboden worden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-11T11:01:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.