Eerste krant op e-papier verschenen

Dit artikel delen:

Gisteren is in Frankrijk voor de eerste keer een dagelijkse krant uitgebracht op elektronisch papier. Daarvoor gebruikt de uitgever de e-papiertechnologie van het Nederlandse bedrijf iRex Technologies.

Abonnees van de Franse krant Les Echos kunnen sinds gisteren het dagblad lezen op elektronisch papier. Dit kan met behulp van de iLiad, een draagbaar apparaat dat is ontworpen door het Nederlandse bedrijf iRex. De iLiad beschikt over een WiFi-module waardoor continu draadloos updates en nieuwe informatie kunnen worden gedownload.

De lezers ontvanger dagelijks twee verschillende edities op het apparaat. De ene wordt gebracht door het dagblad Les Echos zelf, de andere van persbureau AFP. Beide edities worden regelmatig geüpdate zonder tussenkomst van een computer.

Overzetten naar pc

Net als bij een papieren krant kan de abonnee aantekeningen maken of bepaalde gedeelten markeren. Maar, meldt fabrikant iRex, anders dan bij papieren dagbladen, kan hij de van aantekeningen voorziene tekst gemakkelijk overzetten naar zijn pc, of doorzenden en delen met anderen. Een jaarabonnement op de elektronische krant kost 769 euro.

"Een nieuw tijdperk is aangebroken voor kranten en andere dagelijkse publicaties. Mensen zijn niet langer gebonden aan één tijd en plek, maar ontvangen het nieuws gelijk op hun eigen iLiad. Een revolutie!", proclameert Philippe Jannet van de krant Les Echos.

Hans Brons, ceo van het Eindhovense iRex Technologies is uiteraard blij met het initiatief van het Franse dagblad: "Nu kunnen we laten zijn waartoe onze technologie in staat is. Ook in Nederland zijn we aan het kijken naar mogelijkheden op de digitale krant via iRex in te voeren." Zijn bedrijf is een spin-off van Philips.

Lees ook het artikel 'iLiad belooft papierbeleving'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-13T10:27:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.