Aantal VoIP-aansluitingen blijft groeien

Dit artikel delen:
voip telefoon communicatie

Bellen via VoIP blijft populair, het aantal VoIP-aansluitingen blijft groeien. Er wordt vooral gebeld via DSL-aansluitingen, maar het aantal VoIP-bellers via de kabel groeide het afgelopen kwartaal het sterkst.

Het aantal bellers via Voice over IP (VoIP) groeide het tweede kwartaal van dit jaar minder hard dan het kwartaal ervoor. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper. Het aantal VoIP-aansluitingen groeide met 7,1 procent naar 2,2 miljoen aansluitingen. Dat komt voornamelijk door het besluit van KPN. De telecomgigant neemt namelijk per week maximaal vijfduizend nieuwe abonnees aan het voor het VoIP-abonnement InternetPlusBellen.

Dit laatste zorgde er ook voor dat het aantal mensen dat via een DSL-aansluiting belt minder hard groeit dan het aantal mensen dat via een kabelaansluiting belt. Het aantal VoIP-aansluitingen via DSL groeide met 5,7 procent, terwijl het aantal VoIP-aansluitingen via de kabel met 8,3 procent toenam. Telecompaper verwacht aan het einde van dit jaar 2,8 miljoen VoIP-bellers.

Het aantal aansluitingen via PSTN/ISDN blijft dalen. Het tweede kwartaal nam dit soort aansluitingen af met 3,6 procent naar 3,8 miljoen aansluitingen. Het totaal aantal telecomaansluitingen groeide met tweeduizend naar 5,999 miljoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-26T11:07:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.