Einde houten IKEA-potlood nabij

Dit artikel delen:

Studenten van het TEAM qimoz van de Technische Universiteit Delft wonnen de IKEA Innovatiewedstrijd met hun project IKEYS, dat het vertrouwde IKEA-potloodje vervangt. De oplossing combineert mobiele telefonie met rfid-technologie.

Het houten potloodje van IKEA zou zijn einde wel eens nabij kunnen zijn. Studenten van het TEAM qimoz van de Technische Universiteit in Delft ontwikkelden IKEYS, een oplossing die is gebaseerd op mobiele telefonie en rfid-technologie. Ze wonnen daarmee de IKEA Innovatiewedstrijd. Bezoekers kunnen met IKEYS eenvoudig een digitale boodschappenlijst maken en meteen gedetailleerde informatie opzoeken op internet.

De universiteit en IKEA gingen vorig jaar een samenwerking aan in de vorm van de competitie. De woonwinkelgigant vroeg studenten om ideeën aan te dragen die ervoor zorgen dat klanten over tien jaar nog steeds aangenaam winkelen in zijn winkels. In totaal deden twintig teams mee. De jury koos vijf ideeën uit die verder worden ontwikkeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Erg jammer, want als je niet zo technisch bent en niet goed in staat bent om met computers om te gaan of je kan het niet (die mensen ken ik namelijk ook), dan heb je een probleem. Hou dingen eens gewoon bij het oude en hou het potloodje!

Dat is niet erg fijn want zo'n potloodje kan je pikken en verkopen voor 10 cent per stuk.

Aan de ene kant is het wel handig, maar aan de andere kant..
Ik vond die potloodjes altijd zo leuk :P
En niet iedereen kan met een computer omgaan..

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-03T10:50:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.