Ip-label test kwaliteit mobiele diensten

Dit artikel delen:

Het Franse bedrijf ip-label gaat de kwaliteit testen van mobiele diensten. Het gaat daarbij vooral om hoe gebruikers die kwaliteit ervaren.

De Franse meetonderneming ip-label gaat in opdracht van aanbieders bijvoorbeeld de kwaliteit meten van de internetontvangst in een rijdende trein, of in de auto op de snelweg. Door de metingen te voorzien van gps-informatie kan altijd worden achterhaald op welke plekken de kwaliteit tekortschiet.

De nieuwe dienstverlening vormt een aanvulling op het bestaande datametrie-aanbod van ip-label. Het maakt auditing mogelijk van alle toepassingen die gebruikmaken van spraak, data of televisie via een ip-netwerk. De metingen kunnen worden gedaan op allerhande netwerken, waaronder 3G, 4G, Wi-Fi en WiMAX.

De metingen kunnen automatisch worden uitgevoerd, volgens een vooraf bepaalde frequentie. De mobiele meetdienst van ip-label is geschikt voor alle mobiele toestellen voorzien van Windows Mobile 5 met Pocket Internet Explorer.

Afbeeldingen

Tijdens een test wordt bijvoorbeeld gemeten hoe lang het duurt voordat een webpagina zich opent en volledig is geladen, inclusief afbeeldingen. Ook de latency bij het downloaden en doorsturen van bestanden kan worden gemeten, net als het eventuele verlies van ip-pakketten.

Ip-label meet in opdracht van Computable de beschikbaarheid en snelheid van websites voor elektronisch bankieren, van de belangrijkste bedrijven op de Amsterdamse beurs en van enkele overheidsinstanties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-02T10:20:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.