Exchange Server 2007 krijgt eerste service pack

Dit artikel delen:

Microsoft werkt aan service packs voor verschillende producten. Het bedrijf heeft nu het eerste pakket patches voor Exchange Server 2007 uitgebracht.

Mailserver en groupware Exchange Server krijgt voor de nieuwste versie 2007 het eerste pakket patches. Dit Service Pack 1 (SP1) is vandaag uitgegeven. Naast de losse download biedt Microsoft het pakket ook aan als virtuele machine en als hosted proefversie. Microsoft meldt dat het pakket ook verbeterde ondersteuning biedt voor de aanstaande nieuwe versie van zijn Windows-servervariant. Die Windows Server 2008 verschijnt eind februari.

SP1 voor Exchange 2007 biedt ook betere integratie met de Communications Server 2007 die hoort bij Office 2007. Andere nieuwe snufjes zijn beter beheer en beveiliging voor mobiele apparaten, een nieuwe beheer-interface, en continue replicatie voor verbeterd rampenherstel (disaster recovery). Daarnaast is de interface voor Outlook Web Access gebruiksvriendelijker.

Microsoft heeft Exchange 2007 een jaar geleden op de markt gebracht. Volgens de producent is de software al vrij populair; ruim drieduizend bedrijven met in totaal een miljoen mail-gebruikers (seats) is bezig met de overstap naar Exchange 2007. Dit gebeurt vanaf concurrerende pakketten, maar ook vanaf voorganger Exchange 2003. Toch is de komst van SP1 voor veel organisaties pas het echte startpunt om migratie te overwegen. Bovendien stelden critici dat de meerwaarde van versie 2007 boven 2003 niet zo groot was. SP1 brengt daar ook verandering in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-30T10:46:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.