Minder Nederlandse breedbandaansluitingen dan verwacht

Dit artikel delen:

Het aantal breedbandaansluitingen in Nederland groeit minder snel dan verwacht. Telecompaper stelt daarom zijn verwachting bij voor het komende jaar.

De Nederlandse breedbandmarkt groeide het derde kwartaal van dit jaar met 1,7 procent. De langzame groei sinds het einde van 2006 zet daarmee door. Het afgelopen kwartaal kwamen er 89.100 nieuwe breedbandaansluitingen bij, waarmee het totale aantal breedbandaansluitingen op 5,4 miljoen komt. Dit blijkt uit cijfers van het onderzoekbureau Telecompaper.

Telecompaper stelde de verwachting van het aantal breedbandaansluitingen bij. "Deze langzame groei was niet verwacht en leidt tot een lagere verwachting van het aantal aansluitingen dit jaar. In plaats van een groei van 12 procent, denken we nu dat de markt voor breedbandaansluitingen in Nederland met 9 procent tot 5,5 miljoen breedbandaansluitingen aan het einde van dit jaar", aldus analist Kamiel Albrecht van Telecompaper.

Nieuwe speler op de markt is Zesko, ontstaan na een fusie van @home, Casema en Multikabel. Zesko is de grootste speler op het gebied van kabelbreedband. KPN is de grootste adsl-breedbandaanbieder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-03T10:50:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.