Managed hosting door True

'Interesse in gebruikte pc's en servers daalt'

 

De markt voor gebruikte pc's en servers in Nederland staat onder druk. Dit schrijft marktonderzoeksbureau AME Research/ame.nl. in het rappport 'Marktonderzoek 2008 gebruikte computers in Nederland'.

De markt voor gebruikte pc's en servers in Nederland staat onder druk van prijserosie en de opkomst van krachtigere, kleinere systemen. Laatstgenoemde bieden - niet alleen laptops maar ook desktops - meer functionaliteit dan gebruikte, oudere computers die bovendien vaak groter en zwaarder zijn.

De interesse voor gebruikte machines daalt dan ook en AME Research voorspelt een stagnatie. De markt voor gebruikte computers staat normaliter al onder trendmatige druk maar kan juist opleven bij een economische terugval.

Het rapport van AME.nl brengt de omvang van de handel in gebruikte computersystemen in Nederland in kaart, en belicht trends in de verschillende hardwaregroepen. Het rapport inventariseert welke partijen in de waardeketen welke rollen spelen, waar de systemen uiteindelijk terecht komen, hoe milieuwetgeving wordt nageleefd en aan welke succesvoorwaarden handelsondernemingen moeten voldoen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2291305). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.