RFID-tags bewaken gereedschap truckchauffeurs

Dit artikel delen:

Autofabrikant Ford verkoopt vanaf deze herfst trucks waarin een RFID-systeem waakt over professioneel werkgereedschap van de chauffeur. Een aanraakscherm laat zien wat zien welke spullen aanwezig zijn in de wagen.

Trucks van Ford van het typenummer 2009 F-150 zijn vanaf deze herfst in Amerika te koop met een ingebouwd rfid-systeem voor het in de gaten houden van meegenomen gereedschap. Het systeem is bedoeld voor chauffeurs die hun truck gebruiken voor hun werk en werkt alleen in combinatie met werkgereedschap dat is geleverd door DeWalt. Dat meldt autofabrikant Ford op de Chicago autoshow in Chigaco.

Programmeerbaar spullenlijstje

Chauffeurs kunnen via het systeem voorkomen dat ze gereedschappen vergeten mee te nemen als ze weer in hun auto stappen na gedane arbeid. De truckchauffeurs kunnen rfid-tags bevestigen aan hun werkmateriaal. Binnenin de F-150 speuren rfid-antennes actief naar deze tags. Een aanraakscherm laat zien welk gereedschap aanwezig is in de truck. Een handige functionaliteit is de mogelijkheid om lijsten te programmeren met gereedschap die voor bepaalde typen klussen nodig zijn. Het systeem kan daarna controleren of alle benodigde spullen ingeladen zijn.

Nog niet in Nederland

Truckbezitters die enthousiast geworden zijn, moeten we helaas teleurstellen: volgens een woordvoerder van Ford Europe wordt het rfid-systeem "voor zover bekend nu niet ingevoerd in Nederland".
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-11T10:59:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.