Mathematica-applicatie komt in Web 2.0-uitvoering

Dit artikel delen:

Web 2.0, wat het aanbieden van software als een dienst (Saas) omvat, wordt door critici wel afgedaan als spielerij. Er zouden nog te weinig serieuze, veelgebruikte Web 2.0-applicaties zijn. Daar komt zeker verandering in.

De bekende wiskunde-applicatie Mathematica, voor veel wiskundigen standaardgereedschap, komt in een Web 2.0-uitvoering. Softwareproducent Wolfram Research heeft een samenwerking opgezet met O'Reilly, uitgever van ict-boeken, om Mathematica aan te bieden in SaaS-vorm. Dit maakt ontwikkelaar Theo Gray van Wolfram bekend.

De Web 2.0-uitvoering, met de naam Hilbert, van de wiskunde-applicatie wordt samen met een online-lessenpakket uitgebracht. Dat gebeurt in de tweede helft van dit jaar. Hilbert (vernoemd naar de Duitse wiskundige David Hilbert) biedt ook mogelijkheden voor mashups; combinaties met andere online-applicaties.

Gray en de O'Reilly School of Technology willen zo een impuls geven aan wiskunde-onderwijs. Die technologieschool is weer een samenwerking tussen uitgever O'Reilly en de universiteit van Illinois. De betrokken partijen benadrukken dat 'Web 2.0-Mathematica' geen afgeslankte of functioneel andere uitvoering is dan de reguliere.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-22T11:27:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.