Rabo Mobiel stapt over van Orange naar KPN

De virtuele mobiele aanbieder van mobiele telefonie Rabo Mobiel gebruikt vanaf half april 2008 een ander gsm-netwerk. Naar aanleiding van de overname van Orange door T-Mobile, kiest het bedrijf vanaf dan voor de diensten van KPN.

Rabo Mobiel, een virtuele telecomaanbieder die momenteel gebruikmaakt van het netwerk van Orange, stapt binnenkort over naar het netwerk van KPN. Het bedrijf verklaart dat de overstap het gevolg is van de overname van Orange door T-Mobile.

Het overgangsproces begint in medio april 2008 en loopt tot aan de zomer. Rabo verwacht een soepele overgang, hoewel klanten een nieuwe simkaart in hun huidige telefoontoestel moeten plaatsen. Pas na plaatsing van de nieuwe simkaart verloopt alle communicatie via het netwerk van KPN.

MVNO

Rabo Mobiel is een van de vele virtuele mobiele netwerkoperators (mvno's) die Nederland rijk is. Het bedrijf loopt voorop in de toepassing van near field communication (nfc) waarmee abonnees bijvoorbeeld boodschappen kunnen betalen door hun gsm-telefoon dichtbij de kassa te houden. In het verleden deed Rabo tests met deze technologie bij verschillende supermarkten in Nederland.

Begin dit jaar sloot de aanbieder een belangrijke overeenkomst met PayPal. Vanaf 2009 kunnen abonnees via dat platform betalingen verrichten. Er wordt geschat dat ongeveer tweehonderdduizend mensen via de aanbieder bellen.

Naar ander netwerk

In het verleden zijn meerdere virtuele aanbieders overgestapt naar een ander netwerk. Zo begon AH Mobiel in 2002 op het netwerk van KPN maar sloot het bedrijf na een jaar een overeenkomst met concurrent Telfort. Bestaande abonnees konden toen nog lange tijd gebruikmaken van de simkaart die via het KPN-netwerk liep. Pas na twee jaar werden die simkaarten uit de markt gehaald, de ondersteuning gestaakt en moesten gebruikers alsnog van sim wisselen.

Een ander voorbeeld speelde in 2006, toen KPN Telfort overnam. Alle Telfort-bellers konden vanaf begin 2007 met hun bestaande simkaart gebruikmaken van het KPN-netwerk. De sim hoefde niet te worden gewisseld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-28T10:56:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.