Sun zet met Apple SDK Java over naar iPhone

Dit artikel delen:

De software-ontwikkelkit (SDK) die Apple heeft vrijgegeven voor zijn iPhone moet nieuwe applicaties opleveren. Sun Microsystems grijpt het aan om zijn programmeertaal annex platform Java over te zetten. Daarop zijn dan Java-applicaties te draaien.

Sun Microsystems zet Java over naar de populaire iPhone van Apple. Het gebruikt daarvoor de software-ontwikkelkit (SDK) die de Macintosh-maker zojuist heeft uitgebracht. Apple wil daarmee meer applicaties op zijn hippe smartphone krijgen. Dat omvat ook juist software voor de zakelijke markt. Apple zelf komt al met ondersteuning voor mailserver Exchange, maar had geen interesse om Java naar zijn iPhone te brengen.

Sun heeft na slechts een dag en een nacht onderzoek van de iPhone SDK bepaald dat het niet moeilijk is Java over te zetten. Het gaat dan om een aangepaste uitvoering van Java Micro Edition, die is bedoeld voor apparaten zoals mobiele telefoons. Dit maakt het dan mogelijk Java-applicaties te draaien op de iPhone. Sun benadrukt dat dit ook zakelijke toepassingen betreft.

De Java-maker wil het platformonafhankelijke platform Java een nieuwe impuls geven. Daarbij kijkt het vooral naar nieuwe markten, zoals opkomende mbiele platformen. Naast de iPhone is het smartphone-platform Android van Google daar ook een voorbeeld van. Android draait echter een andere, niet geheel compatibele Java-uitvoering. Sun is daar niet blij mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-11T14:25:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.