Managed hosting door True

'Dell gaat weer in smartphones'

 

Computerfabrikant Dell keert terug in de markt van smartphones, gaat het gerucht in Taiwan. De mobieltjes zouden op het eiland worden geproduceerd en gaan waarschijnlijk draaien op het besturingssysteem Windows Mobile.

In Taiwan gonst het geruchten over de plannen van Dell om weer nieuwe slimme mobiele telefoons te ontwikkelen. Op dit moment verkoopt het bedrijf slechts enkele handhelds, waaronder de Axim. 

De geruchten worden aangewakkerd doordat de Foxconn Group, een Taiwanese fabrikant van precisietechnologie, veel personeel aan het werven is ter voorbereiding op een grote order van Dell. Het bedrijf is nu al een belangrijke leverancier voor de computerfabrikant. De order zou gaan over verschillende producten, waaronder smartphones, pda's en gps-apparatuur.

Concurrenten

De computerfabrikant trok begin 2007 Ron Garriques aan, de oudtopman van Motorola, en iedereen verwacht dat hij Dell opnieuw aan de smartphones brengt. Het vanaf nul ontwikkelen van slimme mobieltjes neemt meestal één tot anderhalf jaar in beslag.

Ondertussen zitten Dells concurrenten niet stil. Asus kocht kortgeleden het bedrijf E-Ten voor 290 miljoen dollar. Dat is een andere Taiwanese fabrikant van smartphones die draaien op Windows Mobile. Ook HP is druk bezig met de productie van slimme mobieltjes die dat besturingssysteem hebben. Nu de smartphone-markt enorm groeit, zal Dell er flink in moeten investeren om te voorkomen dat het bedrijf de boot mist.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2439621). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×