Nederland BreedbandLand wil fileleed verlagen met ICT

Dit artikel delen:
file

Door slimme ict-toepassingen en afspraken tussen werknemers en werkgevers moeten fileproblemen minder worden. Dat is de kern van plannen die Nederland BreedbandLand wil doorvoeren om het fileleed te verminderen.

Een combinatie van slimme ict-toepassingen moet files in Nederland tegengaan. Willem Vermeend, voorzitter van Nederland BreedbandLand, presenteerde tijdens het jaarlijkse congres Meeting of the Minds het Connected Car-plan.

Deze verkeersregelaar geeft automobilisten non-stop relevante verkeersinformatie. Zo kunnen ze files vermijden. Het Connect Car-systeem is gebaseerd op het gegeven dat automobilisten via verschillende kanalen beschikbaar zijn. Onder andere via GPRS, UMTS en WIFI.

Open platform

Vermeend pleit voor een open ict-platform en geen apart automerkgebonden systeem. Iedere ondernemer moet diensten op het platform kunnen aanbieden.

Daarnaast moeten er ook afspraken gemaakt worden tussen werkgevers en werknemers over werktijden. NBL denkt ook aan Smart Service Centers waar werknemers aan de randen van de grote steden kunnen werken. En werknemers die de spits mijden moeten fiscaal beloond worden, vindt NBL.

NBL start dit jaar nog een aantal initiatieven in Rotterdam en andere grote Nederlandse steden. Het samenwerkingsverband hoopt zo het plan concreet te maken.

Nederland BreedbandLand is een initiatief van overheid en bedrijfsleven. Het Ministerie van Economische Zaken, Cisco, IBM en ABN Amro zijn een aantal van de partijen die in het inititief deelnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geachte NBL,

Ik werk bij Openbaarvervoersbedrijf HTM en zie ook diverse mogelijkheden om parkeerproblemen en fileleed te verminderen.
Openbaarvervoersbedrijven zouden bij grootindustriegebieden betere bereikbaarheid moeten aanbieden door bijvoorbeeld de werktijden daar aantepassen in overleg met bedrijven uit dat gebied en niet met eigen rooster aantebieden.

Fiscaal aantrekkelijk voor bedrijven dat hun werknemer aanmoedigt hier gebruik van te maken door bijvoorbeeld parkeerplaatsen terug te dringen inplaats van meer erbij te plaatsen meer ruimte vooruitbreiding of klanten bezoekers.

Colectie verzamelpunten van meerijders bedrijfspersoneel uit zelfde gebieden.Heb heel veel ideeen en plannen om dit uit te voeren.

Ik ben werkzaam sinds 1989 in het Openbaarvervoersbedrijf heb van NZH(connexxions) GVB,HTM gezien en heb genoeg gezien hoe het wel zou moeten gaan lopen.

Ik hoop dat u wat in mijn plannen ziet en mij uitnodigt voor een mondeling gesprek en mij ook wil betrekken bij het uitvoeren hiervan.

Bijvoorbaat Dank,
A.Sahebdien.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-03T11:13:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.