Motorola krijgt nieuwe bestuursvoorzitter

Dit artikel delen:

Motorola benoemt David Dorman tot voorzitter van de raad van bestuur. De 54-jarige telecomveteraan volgt Ed Zander op, die moest opstappen naar aanleiding van de slechte resultaten bij de divisie voor mobiele telefoons.

Motorola heeft David Dorman benoemd tot 'non-executive chairman of the board'. Met Dorman (54) komt een telecomveteraan aan het roer. Dorman zat sinds 2006 in de raad van bestuur van Motorola en was eerder algemeen-directeur bij telecomreus AT&T. Daarvoor bekleedde hij sleutelposities bij vrijwel alle grote telecombedrijven in de Verenigde Staten, zoals Sprint, Pacific Bell en SBC Communications.

Door de slechte resultaten bij de mobieltjestak raakte Motorola in de rode cijfers. Die resultaten leidden tot het ontslag van de ceo Ed Zander, die tot mei wel zou aanbleiven als bestuursvoorzitter. Vanaf 1 januari 2008 is Greg Brown president en chief executive officer. Eind maart 2008 besloot Motorola onder druk van grootaandeelhouder Carl Icahn om de mobieltjesafdeling af te splitsten van de rest van de onderneming. Er wordt nog gezocht naar een baas voor die mobieltjestak.

Ontslagen

Begin april 2008 werd bekend dat er extra ontslagen bij Motorola vallen om het bedrijf weer financieel gezond te maken. Die ontslagen komen bovenop een in mei 2007 aangekondigde saneringsronde.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-10T10:17:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.