Google: geen plan voor desktop-OS

Dit artikel delen:

Nu Googles mobiele platform Android momentum krijgt in de mobiele telefonie, rijst de vraag of het zoekbedrijf nog steeds geen eigen besturingssysteem voor de desktop wil ontwikkelen. Niet dus.

Google heeft vooralsnog geen plannen om een eigen besturingssysteem (os: 'operating system') voor de desktop te ontwikkelen. Dat zei Marissa Mayer op een Amerikaanse radiozender als antwoord op een vraag van een luisteraar. Mayer is vice president search products and user experience bij het zoekbedrijf.

Hoewel de onderneming nooit veel interesse toonde in zo'n besturingssysteem, lijkt de vraag van de luisteraar niet geheel onlogisch. Google is momenteel druk bezig met het in de markt zetten van zijn mobiele platform Android en een overstap naar de desktop ligt voor de hand. Telefoonfabrikanten als Samsung, LG, NEC Electronics, Qualcomm en Texas Instruments hebben al toegezegd Android vanaf 2009 op hun toestellen te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ze hebben hun handen vol aan Android denk ik. :-) Daarnaast is een desktop OS wel even wat ingewikkelder dan een mobile OS.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-24T10:00:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.