Smartphones worden mobiele Wi-Fi hotspots

Dit artikel delen:

Sinds kort kun je je smartphone gebruiken als mobiele Wi-Fi hotspot. Na het downloaden van de benodigde software, kunnen meerdere laptops tegelijkertijd via beveiligde Wi-Fi verbinding leggen met de gprs of de umts van je mobiele-telefoonabonnement.

Sinds kort is het mogelijk om smartphones met Wi-Fi-functionaliteit in te zetten als hotspot. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld meerdere laptops tegelijkertijd via Wi-Fi contact leggen met de mobiele hotspot die in verbinding staat met een gprs- of umts-netwerk. Tot dusver konden laptops alleen via een kabeltje, Bluetooth of infrarood met mobiele telefoons worden verbonden.

Om hun smartphone in te zetten als Wi-Fi hotspot, moeten gebruikers het programma WalkingHotSpot installeren op de telefoon. De software is ontwikkeld door TopRoot Systems, een Amerikaanse leverancier van smartphone-toepassingen. Nadat de laptop op de Wi-Fi hotspot is aangesloten, werkt de verbinding hetzelfde als een aansluiting op een normale draadloze router.

Verbindingen samenvoegen

Mensen willen tegenwoordig overal, altijd al hun apparaten online hebben, vertelt directeur Bob Bicksler van TapRoot. Met WalkingHotSpot kunnen draadloze klanten al hun dataverbindingen samenvoegen. Hierdoor ontstaan ook voor de mobiele-telecommunicatieaanbieders een nieuw zakelijk model. "We zien het als een echte disruptive, ontwrichtende, technologie die veel voordelen met zich kan meebrengen", aldus Bicksler.

De directeur zegt dat de oplossing gemakkelijker en veiliger is dan de reguliere methodes om laptops via een mobiele telefoon met het internet te verbinden, zoals Bluetooth. Zo zou de WalkingHotspot werken met een authenticatieserver die bijvoorbeeld door de mobiele operator wordt beheerd. Bovendien kunnen gebruikers de beveiliging zelf in de gaten houden via de instellingen op hun mobiele telefoon. Door de oplossing kunnen meerdere apparaten tegelijkertijd via beveiligde verbindingen het internet op.

Besturingssystemen

Gebruikers kunnen de benodigde software voorlopig kosteloos downloaden via een OTA-bericht (Over The Air). De applicatie wordt in eerste instantie ondersteund door mobiele besturingssystemen Symbian S60 en Windows Mobile 6 Professional.

Het is relatief kort geleden dat fabrikanten Wi-Fi integreerden op hun mobiele telefoons. Alle bekende fabrikanten leveren tegenwoordig smartphones met Wi-Fi-mogelijkheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niet echt iets nieuws, Joikuspot (voor symbian) kan dit ook en bestaat al een poosje.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-29T10:56:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.