BlackBerry's krijgen toegang tot SAP-toepassingen

Dit artikel delen:

Binnenkort kun je met je BlackBerry toegang krijgen tot de SAP-applicaties van je bedrijf. Research In Motion, het bedrijf achter de zakelijke smartphone, werkt daarvoor samen met SAP.

Vanaf je BlackBerry het crm-systeem van je werk gebruiken. Dat is binnenkort mogelijk door de samenwerking die de Canadese smartphonefabrikant Research In Motion (RIM) begin mei aanging met de Duitse softwareleverancier SAP. Mobiele gebruikers kunnen volgens de twee bedrijven dan probleemloos met hun SAP-toepassingen werken zonder dat ze daarvoor zijn gebonden aan hun kantoor. ‘Door de muren tussen enterprise computing en mobiele beschikbaarheid te slechten', hopen de bedrijven de productiviteit van de medewerkers te verbeteren.

Als eerste resultaat van de samenwerking verwachten de bedrijven een nieuwe BlackBerry-client die de crm-applicatie van SAP integreert met de e-mail, adreslijst en agenda van de smartphone. Uiteindelijk moeten ook de andere producten uit de SAP Business Suite via de zakelijke smartphone benaderbaar zijn. RIM gaat bovendien zijn producten aanpassen zodat de ervaren SAP-gebruiker vrijwel intuïtief en met minimale training de toepassingen mobiel moet kunnen gebruiken. Er zouden ook minimale aanpassingen aan de ict-infrastructuur nodig zijn.

Uitdaging

Mobiel werken is de laatste jaren flink in opkomst. Volgens onderzoeksbureau IDC is het toegankelijk maken en het op grote schaal invoeren van zakelijke toepassingen voor mobiele werkers de komende tijd een belangrijke uitdaging. "De meeste bestaande oplossingen vereisen dat gebruikers leren omgaan met een hele nieuwe applicatie en navigatie. Bovendien moet de ict er een complexe infrastructuur voor ontwikkelen en ondersteunen", vertelt Mary Wardley, IDC's vice president CRM Applications.

Doordat op een BlackBerry de vertrouwde toepassingen worden uitgebreid met extra functionaliteit met hetzelfde vertrouwde gebruiksgemak, zullen gebruikers volgens haar geen problemen hebben met bijvoorbeeld een mobiel crm-pakket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou die titel is wel een beetje misleidend. Want mobiel toegang tot SAP-systemen kan al wat langer dan vandaag, zeg maar.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-05T12:29:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.