Nederlander bij laatste vijftig van Google-wedstrijd

Dit artikel delen:

De Nederlander Eric Wijngaard gaat naar de finale van de programmeerwedstrijd rond Google Android. Hij zit bij de laatste vijftig. Wijngaard maakte het programma Picsay, waarmee mobiele internetters foto's kunnen maken, personaliseren en delen.

De Nederlander Eric Wijngaard zit bij de laatste vijftig finalisten van Googles Android-programmeerwedstrijd. Hij heeft daarmee al 25.000 euro gewonnen. Volgende maand vindt de finale plaats. Wijngaard maakt dan kans op de hoofdprijs van 275.000 dollar.

Winnaar Wijngaard meldt aan Emerce: "De komende weken mogen de andere resterende deelnemers en ik onze applicatie nog verder verbeteren." Wijngaard maakte het programma Picsay. Daarmee kunnen mobiele internetters foto's maken, personaliseren en delen per e-mail, blog, Flickr, Facebook, Photobucket en Picasa. 

Wijngaard zegt mee te doen aan de wedstrijd omdat hij mobiel internet de toekomst vindt. "De SDK van Android is beter dan die van Apples iPhone", zegt hij. SDK staat voor Software Development Kit, een verzameling hulpmiddelen die kan worden gebruikt bij het ontwikkelen van toepassingen op een besturingssysteem of type hardware.

Google Android

Google hoopt door de programmeerwedstrijd meer applicaties te ontwikkelen voor zijn mobiele besturingssysteem Android. De makers van de vijftig beste applicaties verdelen in totaal 10 miljoen dollar. De jury bestaat uit 125 technisch specialisten. Momenteel zijn er nog geen Android-telefoons commercieel beschikbaar. Die verschijnen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2008.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-15T12:05:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.