Triple P sluit VoIP-contract met Financiën

Dit artikel delen:
voip telefoon communicatie

Het Ministerie van Financiën heeft een overeenkomst gesloten met Triple P. De dienstverlener implementeert de VoIP-omgeving bij het ministerie. Ook neemt het bedrijf het beheer en onderhoud voor de komende zes jaar op zich.

Dienstverlener Triple-P is door het ministerie van Financiën uitgekozen om de oude PABX-omgeving te vervangen door een IP-gebaseerde Mitel-omgeving. Het gaat om 1860 werkplekken. Triple-P neemt naast de implementatie ook de komende zes jaar het beheer en onderhoud op zich. De waarde van het contract is niet bekend gemaakt.

Triple P maakt in de eerste fase de basisfunctionaliteit beschikbaar. In de loop van 2009 start het ministerie samen met de dienstverlener met het implementeren van Unified Communications-mogelijkheden. Paul Theuvenet, manager ict bij het ministerie: "We willen dan onder meer telefonie waar mogelijk integreren met de kantoorautomatisering."

Beveiligingsprotocol 802.1X

Een belangrijke eis vanuit het ministerie was dat de Mitel-omgeving het beveiligingsprotocol 802.1X ondersteunt. "Het grote voordeel daarvan is niet alleen een goede beveiliging door automatische identificatie van een pc of IP-telefoon, maar ook vereenvoudigd beheer. We kunnen op elk moment zien waar welke pc's of telefoons zijn aangesloten", zegt Theuvenet.

Hij denkt ook dat de betrouwbaarheid van de telefonieomgeving toeneemt door het gebruik van IP-telefonie. "Een traditionele PABX-omgeving is zelden dubbel uitgevoerd. Bij IP-telefonie is dat geen probleem. Door een redundante aanpak van de nieuwe Mitel-omgeving kunnen we de continuïteit van de telefonie binnen het ministerie beter garanderen."

Het contract pas binnen de raamovereenkomst van OverheidsTelecom 2006 (OT2006). Deze aanbesteding is genomineerd voor een BZK ICT Aanbesteding Award 2008.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Best gek, Triple P knikkert 30 man op straat, maar ze zoeken nog Mitel-experts: http://www.triple-p.nl/over/werkenbij/vacatures/technisch-consultant-gespecialiseerd-in-mitel-telefonie-en-voip/
Waar kan ik stemmen op die Award?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-21T11:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.