Managed hosting door True

Apple praat met KPN over iPhone

 

Nederlanders die geïnteresseerd zijn in de hippe iPhone, kunnen waarschijnlijk binnenkort terecht bij KPN. De telecomaanbieder is al een tijd in gesprek met fabrikant Apple. Ons land is een van de weinige waar de Amerikanen nog niet samenwerken met een operator.

Telecomreus KPN onderhandelt al enige tijd met Apple over de exclusieve Nederlandse verkooprechten van de iPhone. Dat meldt de site van het Amerikaanse Forbes Magazine. Een woordvoerder van de operator vertelt dat Apple zijn bedrijf benaderde voor de verkoop van de iPhone in Nederland. "Natuurlijk zijn wij geïnteresseerd!" Hij wilde echter niets zeggen over de waarde van een eventueel contract.

Eerder werd vermoed dat KPN's concurrent T-Mobile de hippe smartphone in Nederland aan de man zou brengen. Dat kwam volgens de site TelecomUpdate voornamelijk omdat deze aanbieder in de omliggende landen al principe-akkoorden met Apple had getekend voor de verkoop van de iPhone.

Nederland is een van de weinige landen waar het Amerikaanse bedrijf nog geen overeenkomst met een operator heeft gesloten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2567913). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Dat werd wel eens tijd ja

KPN is niet de enige partij. Apple heeft de strategie om 1 provider per land te kiezen aangepast, in de Europese landen komt de iPhone 3G bij meerdere providers terecht. Waarschijnlijk ook gewoon met subsidie zoals alle andere toestellen. Nog twee weekjes geduld, dan weten we meer.

Is er al iets duidelijk over het feit dat KPN eventueel de I-phone gaat verkopen?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×