Managed hosting door True

HTC ontkent overnameplan van Sony Ericsson

 

Mobieltjesfabrikant HTC wordt niet overgenomen door Sony Ericsson. Dat is de boodschap van de Taiwanezen, als reactie op geruchten in Zweedse media. De twee bedrijven onderhouden echter wel een innige relatie.

De Taiwanese mobieltjesfabrikant HTC ontkent geruchten over een overname door Sony Ericsson. De geruchten werden gevoed door een kort artikel op een Zweedse website en enkele afgeblazen directievergaderingen bij HTC. Een Taiwanese woordvoerder vertelt aan de site Cellular-News dat de berichten ronduit niet waar zijn. In een officiële beursverklaring zegt het bedrijf echter niet in te gaan op marktgeruchten of speculaties.  

Hoe dan ook, de twee telefoonfabrikanten onderhouden een innige relatie. Zo zei HTC's directeur Peter Chou eerder dit jaar dat Sony Ericsson wel degelijk een goede partij zou zijn bij een eventuele overname. Bovendien produceert HTC de Xperia X1, het nieuwe vlaggenschip van Sony Ericsson dat draait op het besturingssysteem Windows Mobile. Tot dusver gebruikte dat bedrijf alleen het platform Symbian.

De Zweedse media schrijven dat HTC een eerdere toenadering van Palm heeft afgewezen vanwege onderhandelingen met Sony Ericsson.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2580212). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×