Nokia en RIM leiden in exploderende smartphonemarkt

Dit artikel delen:

De wereldwijde markt van smartphones is het afgelopen jaar gegroeid met bijna 30 procent. Nokia en Research in Motion (RIM), bekend van de BlackBerry, verkochten veruit de meeste. Ook de iPhone timmert aan de weg.

In het eerste kwartaal van 2008 groeide de markt van smartphones met maar liefst 29 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Nokia en Research in Motion verkochten veruit de meeste slimme mobieltjes, blijkt uit onderzoek van Gartner.

De drie eerste maanden van dit jaar verkochten alle fabrikanten gezamenlijk wereldwijd maar liefst 32,2 miljoen smartphones. Vooral de Noord-Amerikaanse markt groeide hard. Daar verdubbelden de verkopen ruim. In de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) nam de smartphonemarkt toe met bijna 39 procent. Slimme mobieltjes maken 11 procent uit van de mondiale telefoonmarkt.

Nokia heeft, met 45,2 procent, nog steeds veruit het grootste aandeel in de markt voor smartphones. Research in Motion, bekend van het zakelijke slimme toestel BlackBerry, zag zijn marktaandeel in een jaar tijd meer dan verdubbelen naar 13,4 procent. De Canadese fabrikant verkocht meer dan 4,3 miljoen stuks. De iPhone van Apple bemachtigde in een jaar tijd een marktaandeel van 5,3 procent. Grote verliezer is het Japanse Sharp, die zijn aandeel zag slinken met 24 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-09T10:34:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.