WiMAX-voorvechters sluiten alliantie

Dit artikel delen:

Grote technologiebedrijven als Cisco, Alcatel-Lucent, Intel en Sprint slaan de handen ineen om WiMAX-patenten te bundelen en de implementatie van de snelle mobiele communicatietechnologie te stimuleren.

Alcatel-Lucent, Cisco Systems, Clearwire, Intel, Samsung en Sprint hebben de Open Patent Alliance opgericht. Met het samenwerkingsverband willen de grote technologiebedrijven de implementatie van WiMAX-technologie en -producten stimuleren via een competitief en open model voor intellectueel eigendom.

Tot dusver probeerden de bedrijven elk voor zich de technologie te promoten. In mei sloegen de Amerikaanse telecomaanbieders Sprint en Clearwire de handen ineen om samen met bedrijven als Intel, Google, Time Warner en enkele kabelmaatschappijen flink te investeren in een gezamenlijke WiMAX-onderneming. In die joint-venture werd maar liefst twee miljard dollar gepompt.

Patenten

De nu opgerichte Open Patent Alliance is vooral bedoeld om diverse patenten op het gebied van WiMAX te bundelen in een zogenoemde ‘patent pool'. De OPA-deelnemers kunnen tegen voorspelbare kosten gebruikmaken van de WiMAX-patenten. Er worden hierbij alleen kosten in rekening gebracht voor de functionaliteit die nodig is bij de ontwikkeling van WiMAX-producten. Op deze manier worden de licenties op de patenten goedkoper gehouden en voor externe technologieproducenten wordt het zo makkelijker om interoperabele producten te ontwikkelen.

De alliantie gaat bovendien voorlichting geven over alle onderwerpen die zijdelings te maken hebben met WiMAX en het centrale aanspreekpunt worden bij kwesties die het intellectueel eigendomsrecht betreffen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-10T10:37:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.