Easynet Group neemt Nederlands Novaxess over

Het Britse Easynet Group neemt de Nederlandse dsl-aanbieder Novaxess over. De overnameprijs ligt op ruim voor 38 miljoen euro, inclusief de schulden.

De overname wordt gedeeltelijk gefinancierd door een plaatsing van 6,35 miljoen nieuwe aandelen Easynet tegen een minimum prijs van 130 Engelse pence per aandeel. Novaxess richt zich op het aanbieden van dsl voor de zakelijke markt en heeft 4500 klanten en 125 werknemers. Het bedrijf beschikt over een eigen dsl-netwerk met 84 wijkcentrales in Nederland. In het boekjaar 2003 realiseerde Novaxess een omzet van 22 miljoen euro en een brutowinst van 0,1 miljoen euro.
 
Easynet neemt Novaxess over met het doel sneller en sterker te kunnen groeien in geheel Europa. Novaxess heeft vergelijkbare producten als Easynet en richt zich op dezelfde marktsegmenten. Bovendien heeft Novaxess een voice over ip oplossing voor het bedrijfsleven ontwikkeld waardoor de plannen van Easynet op dat terrein kunnen worden versneld.
 
Easynet verwacht aanzienlijke 'synergievoordelen' te kunnen behalen met deze transactie, in de orde van 1,5 miljoen euro op jaarbasis. De voordelen worden voornamelijk behaald door rationalisatie van de overlap in de infrastructuur, waaronder het inzetten van de lokale centrales van Novaxess voor de cliënten van Easynet. Novaxess en de Nederlandse activiteiten van Easynet worden samengevoegd tot één organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-16T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.