Mobiel dataverkeer verzesvoudigt komende vijf jaar

Dit artikel delen:

Het volume van mobiel dataverkeer via laptops en mobiele telefoons verzesvoudigt in de komende 5 jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van netwerkfabrikant Cisco, die voorziet dat digitale video met p2p-verkeer de hoofdmoot van alle IP-verkeer zal zijn.

Mobiel dataverkeer zal vanaf nu ieder jaar verdubbelen tot en met 2012. In sommige delen van de wereld zal mobiel internet een vervanging worden voor vast internet. Dat schrijft netwerkfabrikant Cisco Systems in de Cisco Networking Index.

Volgens Cisco genereren mobiele surfers, mailers en chatters maandelijks nu zo'n 65 petabyte. Eén petabyte is een miljoen gigabyte. In de jaren tot en met 2012 zal de mobiele dataconsumptie groeien tot 1.496 petabyte.

Europa en Amerika

Dat is een gemiddelde jaarlijkse groei van 125 procent, een verzesvoudiging ten opzichte van het huidige peil. De helft van die databehoefte komt op het conto van Europese en Amerikaanse internetgebruikers. De totale capaciteitsbehoefte ligt in 2012 rond de 44.000 petabyte.

Verder blijkt uit het onderzoeksverslag dat p2p-verkeer, zoals BitTorrent en Skype, en videostreaming fors zullen blijven groeien. Deze twee verkeersbronnen zullen het leeuwendeel van alle capaciteit opeisen, 58 procent van het door consumenten gegenereerde verkeer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In deze advertorial voor Cisco wordt de infruk gewekt dat Cisco evenredig zal profiteren van deze netwerk traffic toename. Als de kwaliteit van de Cisco apparatuur echter niet sterk verbetert zal dit mijns inziens beslist niet het geval zijn. De Europese netwerk leveranciers welke het Mobiele Internet / GSM hebben uitgevonden welke ook mobiele netwerkapparatuur leveren zoals Alcatel-Lucent, Nokia-Siemens en Ericsson zullen naar verwachting van deze netwerktoename als netwerwerk leveranciers veel meer profiteren dan Cisco.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-17T09:10:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.