WiMAX Forum deelt eerste productcertificaten uit

Dit artikel delen:
Wimax

De eerste certificaten voor mobiele WiMAX-apparatuur zijn uitgereikt door het WiMAX Forum. Het is een belangrijke stap in het commercieel maken van de technologie.

Voor de eerste keer heeft het WiMAX Forum mobiele producten gecertificeerd. Vier zendstations en zes gebruiksapparaten ontvingen een certificaat nadat ze waren goedgekeurd door het testlaboratorium AT4 in Malaga. De certificering is een belangrijke stap in de commercialisering van de snelle mobiele internettechnologie.

De producten zijn gemaakt door de bedrijven Airspan Networks, Alvarion, Beceem Communications, Intel, Motorola, Samsung Electronics, Sequans Communications en ZyXEL. Zij maken deel uit van het WiMAX Forum, de internationale organisatie die het gebruik van de snelle draadloze communicatietechnologie aanjaagt. Het betreft apparatuur die werkt op de 2,3GHz-frequentie. Die band is in Nederland niet beschikbaar voor WiMAX. Nederlandse WiMAX-aanbieders maken op dit moment gebruik van 3,5 GHz. In het najaar wordt ook de frequentie 2,6 GHz geveild en kan daarna onder andere voor WiMAX worden gebruikt.

2,6 GHz

Het testlaboratorium AT4 verwacht later dit jaar ook certificaten af te geven voor apparatuur die op de frequenties 2,6 en 3,5 GHz werkt. Het Spaanse lab werkt samen met vijf andere laboratoria elders in de wereld. Tegen het eind van 2008 zullen meer dan honderd apparaten gecertificeerd zijn, zegt voorzitter Ron Resnick van het WiMAX Forum. "

De certificeringen werden bekendgemaakt op het eerste WiMAX Forum Global Congress 2008 in de Amsterdamse RAI.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-18T10:47:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.