Vertraging verwacht voor Googles Android

Dit artikel delen:

De kans is groot dat pas in 2009 de eerste mobieltjes in de winkel liggen die draaien op Googles mobielesoftwareplatform Android. Veel toestellen zijn wel eerder gereed, maar het duurt nog even voordat er voldoende programma's voor zijn ontwikkeld.

Waarschijnlijk verschijnen er voor het eind van 2008 maar weinig mobiele telefoons die draaien op Google Android. Google stelde in november 2007 dat telefoons met zijn mobielesoftwareplatform uiterlijk in het vierde kwartaal van 2008 in de schappen zouden liggen. Google en zo'n dertig partners zeggen de mobieltjes dan weliswaar klaar te hebben, maar veel telecomaanbieders verwachten dan nog niet gereed te zijn met de voorbereidingen. Dat meldt de Wall Street Journal.

Deskundigen menen dat het voor de grote leveranciers van software voor mobiele telefoons lastig is om programma's te ontwikkelen zolang Google zelf nog aan software schaaft. China Mobile, 's werelds grootste mobiele telecomaanbieder met meer dan vierhonderd miljoen abonnees, verwacht dat de mobieltjes hierdoor pas helemaal aan het eind van het jaar of zelfs in 2009 in de winkel liggen. Hetzelfde geldt voor het Amerikaanse Sprint Nextel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-23T11:04:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.