Intel en Alcatel gaan samen in wimax

Dit artikel delen:

Alcatel en Intel hebben vandaag een strategische alliantie aangekondigd voor de definitie, standaardisatie, ontwikkeling,integratie en marketing van complete wimax-oplossingen.

Wimax (Worldwide interoperability for microwave access) is een standaard voor draadlozebreedbandtoegang die multimediatoepassingen mogelijk maakt. Alcatel en Intel zullen in de tweede helft van 2005 op de markt komen met procucten voor deze standaard.

Wimax kan uitstekend worden toegepast in ontwikkelingslanden en nieuwe markten, zowel in stedelijke als in afgelegen gebieden. Het biedt breedbandtoegang waar om technische of commerciële redenen geen dsl beschikbaar is, een alternatief access-netwerk voor concurrerende partijen met een gecombineerd aanbod van spraak en breedbandtoegang, of een nomadisch access-netwerk dat complementair is aan gsm/edge, wifi en 3g.

"Alcatel plaatst gebruikers in het centrum van zijn breedbandvisie," verklaarde Marc Rouanne, als chief operating officer verantwoordelijk voor de mobiele activiteiten. "De samenwerking met Intel helpt ons om die gebruikers te voorzien van een continue breedbandtoegang, of ze nu op kantoor zijn, zich thuis bevinden, onderweg zijn of even ergens pauzeren."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-26T13:01:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.