Verkoop Orange treft Business Services niet

De verkoop van de mobiele- en internettak van Orange Nederland aan Deutsche Telekom heeft geen gevolgen voor Orange Business Services Benelux. Het zakelijke bedrijfsonderdeel blijft net als de mobiele- en internettak in andere landen in handen van moederbedrijf France Telecom. Het moederbedrijf gaat fors investeren in het wereldwijde netwerk van de zakelijke bedrijfstak.

"Het terugtrekken van Orange uit de Nederlandse consumentenmarkt voor mobiele telefonie en internet heeft geen enkel effect op de activiteiten van Orange Business Services in Nederland", dat benadrukt Jeroen van Brussel. De vice-president van Orange Business Services Benelux reageert daarmee op de verwarring die is ontstaan na de verkoop van de mobiele- en internettak van Orange Nederland aan Deutsche Telekom. Woordvoerder Bas Lepelaars licht toe: "Onze bedrijfsnaam wordt vooral geassocieerd met de consumententak van het bedrijf. Onze zakelijke klanten zijn ook consumenten en stellen de vraag of wij zijn overgenomen door Deutsche Telekom maar dat is dus niet zo."

Orange Business Services voorziet multinationals die in Nederland een hoofdvestiging hebben of hier belangrijke activiteiten hebben ondergebracht van WAN- en LAN-diensten, telefonie, unified communications-toepassingen en ict-advies. Bij de Beneluxvestigingen in Amsterdam en Brussel werken 350 ict'ers. Wereldwijd werken bij het zakelijke bedrijfsonderdeel 18.000 medewerkers verspreid over 166 landen.

France Telecom gaat fors investeren in het wereldwijde netwerk van de zakelijke bedrijfstak. De details van die investering worden later bekendgemaakt.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-10T16:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.