Telfort-masten verkocht aan antenneverhuurder

Dit artikel delen:

KPN heeft 101 masten van het voormalige radionetwerk van Telfort verkocht aan Novec, een bedrijf dat antennes verhuurt, beheert en onderhoudt. De masten kunnen onder andere worden gebruikt voor WiMAX-netwerken.

Ongeveer honderd zendmasten van het voormalige Telfort netwerk voor mobiele telefonie komen in handen van een nieuwe eigenaar. KPN heeft daartoe een overeenkomst gesloten met Novec, een Nederlands bedrijf dat antenne-opstelpunten verhuurt, beheert en onderhoudt.

De 101 Telfort-masten zijn overbodig geworden na de integratie van Telfort in het KPN-netwerk in 2007. De masten worden nog steeds gebruikt voor het uitzenden van de gsm-, dcs-  en umts-frequenties van KPN en een aantal andere aanbieders van mobiele telefonie. Daarnaast kunnen de masten worden gebruikt voor het uitzenden van digitale televisie, radio en andere toekomstige toepassingen als WiMAX. Zo worden ze in Amsterdam al gebruikt door Worldmax, de onderneming die eind juni het allereerste mobiele WiMAX-netwerk ter wereld commercieel lanceerde. Dat vertelde ceo Jeanine van der Vlist van Worldmax in een vraaggesprek met Computable. Ze verwacht binnen drie jaar een landelijk dekkend WiMAX-netwerk te hebben.

Opstelpunten

Novec verhuurt, beheert en onderhoudt antenne-opstelpunten in Nederland. Het bedrijf zegt momenteel in samenwerking met omroep- en telecomoperators bezig te zijn met de ontwikkeling van nieuwe hoge opstelpunten. Het zou daarbij gaan om de verwerving, medefinanciering, ontwerp en realisatie van de bouw. Het bedrijf beheert momenteel ongeveer vijfhonderd opstelpunten voor derden en bezit er zelf 35. Daar komen er nu dus 101 bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-11T11:33:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.