'Google bouwt toch aan gPhone'

Dit artikel delen:

De topmannen van Google zwengelen zelf de geruchtenstroom aan dat ze bezig zijn met de gPhone, een smartphone van het merk Google. Eerder zeiden ze alleen te werken aan Android, een opensourcebesturingssysteem voor mobiele telefoons.

De afgelopen dagen is flink gespeculeerd over de verschijning van de gPhone, de mobiele telefoon van Google. In 2007 meldde het bedrijf alleen bezig te zijn met Android, het inmiddels veelbesproken besturingssysteem voor mobiele telefoons, en dat er geen plannen waren voor een eigen telefoontoestel.

Op 13 juli 2008 gaven Google-oprichters Larry Page en Sergei Brin samen met ceo Eric Schmidt echter de indruk dat hun onderneming wel degelijk overweegt een eigen gPhone-toestel te bouwen. Volgens de tv-website Hollywood Reporter sprak het trio over hoe hun bedrijf met een mobiele telefoon onder eigen merknaam de iPhone van Apple zou kunnen vervangen. Dat is weliswaar geen harde quote maar toont wel dat Google met meer bezig is dan alleen besturingssysteem Android.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Na een Apple iPhone, drie opensource projecten waarvan 1 Google gPhone is het nu wachten tot Microsoft de mPhone of LivePhone uit gaat geven...

Dan gaan we het hele liedje weer zien: laat instappen, monopolie misbruiken, markt kapot maken, slecht product brengen, toch veel geld verdienen..

Getuige de browser, zoekmachine, gaming console, online encyclopedie (oh nee.. ze waren eerder dan wiki), pda besturingssysteem, online luchtfoto's / kaarten, multimediaplayer en dergelijke

Ja. Zit wat in p.
Maar wie heeft het meest 'open source' platform nou?

Luitjes, luitjes luitjes,

MS gaat deze strijd niet zondermeer winnen. Ik bedoel wie gaat er nu een LivePhone kopen? Daarmee wil je toch niet gezien worden? Je hebt de keuze. In tegenstelling tot de software die al op je PC is geinstalleerd. Nee, neem van mij aan MS gaat deze strijd niet zondermeer winnen. Sterker nog, ze verkeren in zwaar weer. En zo'n Google... wacht maar af.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-15T09:49:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.