Nettowinst Intel stijgt met een kwart

Dit artikel delen:

Chipfabrikant Intel boekt goede cijfers over het tweede kwartaal 2008. De nettowinst kwam uit op 1,6 miljard euro dat is een kwart hoger dan dezelfde periode een jaar eerder. De chipgigant wist vooral te profiteren van de groeiende vraag naar processors voor mobiele apparatuur.

Intel heeft zijn winst het afgelopen kwartaal met 25 procent zien stijgen ten opzichte van een jaar geleden. De chipgigant profiteerde vooral van de groeiende vraag naar chips voor mobiele apparatuur. De nettowinst bedroeg in de afgelopen drie maanden 1,6 miljard dollar en viel daarmee een kwart hoger uit dan in het tweede kwartaal van 2007. In het tweede kwartaal van 2008 kwam de omzet van Intel uit op 9,5 miljard dollar. Dat is een stijging van negen procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Volgens Intel boekten de bedrijfsonderdelen voor mobiele processors en chipsets in het afgelopen kwartaal nieuwe ‘recordresultaten'. De winst werd echter gedrukt door de investeringen in flash geheugenchips. Volgens de fabrikant lag de omzet uit dit geheugentype, dat vooral gebruikt wordt in mobiele telefoons, in het tweede kwartaal 'significant lager'. Intel verwacht dat de omzet in het derde kwartaal op een bedrag tussen de 10 en 10,6 miljard dollar komt te liggen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-16T13:44:00.000Z Pim van der Beek