Winst Sony-Ericsson bijna verdampt

Sony-Ericsson zag in het tweede kwartaal van 2008 zijn nettowinst slinken van 220 miljoen naar slechts 6 miljoen euro. Het bedrijf verkocht minder toestellen die bovendien gemiddeld goedkoper waren.

Het gaat niet goed met mobieltjesfabrikant Sony-Ericsson. De nettowinst van het Japans-Zweedse bedrijf slonk van 220 miljoen in het tweede kwartaal 2007 naar slechts 6 miljoen in het tweede kwartaal 2008. Een kwartaal eerder bedroeg de winst nog 133 miljoen euro.

Volgens de onderneming is de winstdaling het gevolg van de zwakke vraag naar duurdere mobiele telefoons, uitblijvende groei in volwassen markten en de kosten van investeringen in opkomende gebieden.

Omzet

Ook de kwartaalomzet blijft achter bij vorig jaar. Hij daalde in het tweede kwartaal van 2008 met 9,4 procent naar 2,82 miljard euro. De brutomarge, het relatieve verschil tussen omzet en winst, slonk van bijna 30 naar 23,1 procent. Het bedrijf verkocht 24,4 miljoen mobieltjes, terwijl dat er in de zelfde periode vorig jaar 24,9 miljoen waren. De toestellen kostten gemiddeld 116 euro, 9 euro minder dan een jaar er voor.

De verwachting is dat de wereldwijde markt van mobiele telefoons dit jaar met tien procent groeit ten opzichte van de 1,1 miljard exemplaren in 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer voor SonyEricsson. Mijn eerste mobieltje in 1998 was een Sony (de fameuze Z1), en thans beschik ik over een Z710i. Een bestelling voor de 770i is doorgegeven. Ik ben tot op heden altijd heel erg tevreden geweest over de Sony (Ericsson) gsm's. De kwaliteit is ronduit verbluffend en qua design kan Nokia nog wat leren van SonyEricsson. Ik blijf hoedanook klant bij SonyEricsson.

Zal lastig worden als de cijfers nog slechter worden

Hoezo "zwakke vraag naar duurdere telefoons?" Gewoon last van de (superieure) iPhone. It's a jungle out there.

Hopen dat de XPeria X1 (http://www.sonyericsson.com/x1/)ze een beetje zal redden. Maar inderdaad... mijn iPhone bevalt erg goed. Wat een verademing na WIndows Mobile... het kan minder, maar werkt zo verschrikkelijk lekker. Vooral de update van mijn oude iPhone naar de 2.0 versie van het OS is perfect met de Exchange integratie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-21T12:03:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.