Sony-Ericsson zet 2000 man op straat

Na de dramatisch slechte bedrijfsresultaten van het afgelopen kwartaal, heeft mobieltjesleverancier Sony-Ericsson besloten tweeduizend werknemers op straat te zetten.

Mobieltjesfabrikant Sony-Ericsson heeft besloten wereldwijd tweeduizend medewerkers te ontslaan. Dat is zeventien procent van het personeelsbestand. Het besluit volgt op de enorme omzet- en winstdalingen van het afgelopen kwartaal. Zo zag het bedrijf zijn nettowinst slinken van 220 miljoen in het tweede kwartaal 2007 naar slechts 6 miljoen in het tweede kwartaal 2008. Dat betekent een winstdaling van 97 procent.

Volgens woordvoerder Lisa Canning zullen de tweeduizend ontslagen in de komende twaalf maanden vallen. Het bedrijf wil hiermee de operationele kosten met driehonderd miljoen euro verlagen. Bestuursvoorzitter Hideki Komiyama van Sony-Ericsson voegt er aan toe dat behalve de kostenreductie ook vol wordt ingezet op herstructurering.

Uitdaging

De enorme winst- en omzetdaling is volgens de onderneming het gevolg van de zwakke vraag naar duurdere mobiele telefoons, uitblijvende groei in volwassen markten en de kosten van investeringen in opkomende gebieden. "De marktsituatie zal in ieder geval tot eind 2008 de belangrijkste uitdaging zijn voor Sony-Ericsson", schrijft het bedrijf eufemistisch. "Vooral het derde kwartaal van dit jaar."

De bedrijfsresultaten van het Zweeds-Japanse bedrijf steken schril af tegen die van marktleider Nokia. De Finnen presteerden de afgelopen periode beter dan verwacht. Zo nam de omzet toe met vier procent, tot 13,15 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-22T09:51:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.