Managed hosting door True

BT koopt VoIP-technologie

Dit artikel delen:

British Telecom neemt het Amerikaanse Ribbit over voor 105 miljoen dollar. Daarmee wordt BT een moderne marktpartij in de categorie Skype, Google Android en Apple iPhone.

Britisch Telecom legt meer dan 100 miljoen dollar in contanten op tafel voor het Amerikaanse bedrijf Ribbit. De Engelsen kopen technologie die eenvoudig in talloze computerprogramma's en webdiensten geïntegreerd kan worden. Ribbit biedt ontwikkelaars sinds de lancering in december 2007 talloze technische handvatten om telefonie en voicemail in hun eigen producten te verwerken. Het bedrijf biedt als het ware een volledig uitgerust telefoniesysteem dat open is voor derden en gebaseerd op software en IP.

Vierduizend ontwikkelaars schreven zich afgelopen kwartalen in om toegang te krijgen tot de zogeheten API's. BT betaalt dus, omgerekend, een kleine 25.000 dollar per geregistreerde ontwikkelaar. Die 4.000 ontwikkelaars verdienen geld door hun zelf geschreven toepassingen te verkopen aan gebruikers van bijvoorbeeld voor Salesforce.com, de iPhone, Hyves of iGoogle. De programmeurs delen de omzet met Ribbit.  Hoeveel actíeve ontwikkelaars er zijn en hoeveel betaalde applicaties zij onderhouden, is niet bekend.

Activeren met een muisklik

JP Rangaswami, de baas van Service Design bij BT, zegt in met News.com: "We kopen iets dat nooit eerder mogelijk was in telecomland: een platform waarmee we een breed spectrum van ontwikkelaars kunnen aantrekken. Die groep bereikten we voorheen nooit. Dit kan de transitie van ons bedrijf versnellen. Er zit geen verschil meer in de wereld van telecom en de wereld van it. Het is allemaal software nu."

Ribbit krijgt autonomie van BT, kan doorgaan met het ingeslagen pad van bedrijfsontwikkeling. De bedrijfsnaam blijft gehandhaafd en het management team blijft zitten. JP Rangaswami: "De overname is afgerond. Het is tijd om uit te voeren."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-30T12:59:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.