Managed hosting door True

Gores Group koopt zakelijke telefonietak Siemens

 

Siemens en The Gores Group gaan samenwerken in een joint venture. De investeringsmaatschappij Gores neemt een meerderheidsbelang in Siemens Enterprise Communications.

De Amerikaanse investeringsmaatschappij The Gores Group neemt een meerderheidsbelang van 51 procent in de divisie Enterprise Communications van Siemens (SEN). Gores brengt SEN onder in een joint venture met de leverancier van ethernet switches Enterasys en de maker van callcentersoftware SER Solutions. Siemens en de investeringsmaatschappij steken 350 miljoen euro in de nieuwe samenwerking.

"We willen al een tijd uitbreiden in het zakelijke netwerk- en communicatiesegment. Deze samenwerking met Siemens is daarvoor erg geschikt", zegt Alec Gores, oprichter en voorzitter van Gores. De telecomsector behoort niet langer tot de belangrijkste markten voor  Siemens. Het bedrijf wil zich richten op drie sectoren, namelijk energie, industrie en gezondheidszorg. "We hebben er vertrouwen in dat dit het beste is voor onze werknemers en klanten op de lange termijn", aldus financieel directeur Joe Kaeser.

Nieuwe producten

Het geld dat de partijen in de joint venture steken wordt gebruikt om nieuwe producten onder de naam van Siemens Enterprise Communications op de markt te brengen. Ook wordt het geld gebruikt om nieuwe technologie te kopen en om de divisie verder te veranderen van een hardwareleverancier naar een softwaremaker en dienstverlener, aldus Siemens.

De divisie is verantwoordelijk voor zakelijke telefonie. In Nederland werken er achttien mensen bij deze divisie. Dat zijn voornamelijk werknemers die zich bezig houden met de verkoop van de producten van de divisie. Siemens Enterprise Communications is genomineerd voor de Computable Award voor de beste Netwerk- en Communicatieleverancier van het Jaar 2008.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2659297). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×