Vijf redenen om de iPhone wel zakelijk te gebruiken

Dit artikel delen:

De reacties van lezers waren niet mild op het artikel ‘acht redenen om de iPhone niet te gebruiken'. Zij zagen wel redenen om de iPhone zakelijk te gebruiken. Gartner overigens ook. Net als Forrester Research al eerder.

Gartner gaf in zijn laatste rapport ‘iPhone 2.0 is ready for the enterprise, but caveats apply' ook een aantal redenen om de smartphone wel zakelijk te gebruiken. Dat deed analistenbureau Forrester Research al eerder.

1. Je Outlookmail lezen op je telefoon

Met versie 2.0 van de firmware ondersteunt de iPhone Exchange ActiveSync. De iPhone kan zo worden verbonden met een groot aantal Exchange 2003 SP2 en Exchange 2007 e-mailservers. "Met een aandeel van zeventig procent van Microsoft Exchange in de zakelijke markt voor e-mail is dit een groot aantal gebruikers", schrijft Gartner-analist Ken Dulaney.

2. Versleuteld data versturen

De iPhone ondersteunt Cisco IPSec VPN, waardoor gevoelige bedrijfsinformatie versleuteld verstuurd kan worden.

3. Op afstand blokkeren of verwijderen van bestanden

Forrester noemt het op afstand kunnen verwijderen of blokkeren van bestanden op een mobiel apparaat een van de belangrijkste functies van een zakelijk apparaat. Met de iPhone 3G is het mogelijk om een zogenaamde "remote wipe" uit te voeren via Exchange Server 2007.

4. Goede gebruiksvriendelijkheid

Gartner is onder de indruk van de manier waarop Apple e-mail en contacten op het scherm van de iPhone toont. "We vinden de methode van Apple om een wereldwijde contactlijst te combineren met een zoekfunctie voor namen de beste die we hebben gezien", aldus het analistenbureau.

5. Mooi ontwerp

De iPhone is gewoon een ontzettend mooi apparaat waar menig collega jaloers op zal zijn.

Meer over de mogelijkheden van van het gebruik van de iPhone in een zakelijke omgeving is te vinden in Apple's iPhone Enterprise Deployment Guide.

iPhone een zakelijke toepassing?

Zie jij de iPhone als een zakelijke toepassing? Of is het een product dat vooral geschikt is voor privé-gebruik en niet in een bedrijfsomgeving thuishoort? Laat hieronder een reactie achter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De iPhone is wel degelijk geschikt voor gebruik in een zakelijke omgeving, alleen ontbreekt er nog goede ondersteuning voor niet-Microsoft toepassingen, zoals Lotus Domino cq Notes. Deze is wel aangekondigd, dus zal binnenkort wel beschikbaar komen.

Wat mij betreft is de iPhone dus zeer geschikt. Met name het webbrowsen is onovertroffen. Voor echte mailjunks is de Blackberry nog steeds koning, maar de iPhone haalt de Blackberry nog wel in denk ik. Met name de uitbreidingmogelijkheid van de iPhone via apps uit de appstore is heel krachtig, je ziet nu al diverse apps die de ontbrekende functionaliteiten bieden die Apple heeft vergeten (bijvoorbeeld copy/paste).

Nadelen aan de iPhone zijn er natuurlijk ook genoeg, maar als ik de iPhone vergelijk met mijn Blackberry en Windows Mobile smartphones (heb ze allemaal al gehad), steekt de iPhone er met kop en schouders boven uit.

Wat de iPhone echt een heel sterk toestel maakt is dat deze zowel voor prive als zakelijk gebruik uitstekend geschikt is. Excellent for work and play dus :-) Nu alleen die batterijduur nog verbeteren!

Beter open Moko kiezen, uiteindelijk veeeel goedkoper en veeel meer geeky.

@Jan: Eerst maar eens zien dat de OpenMoko Freerunner in Nederland beschikbaar wordt, en dat het een succes wordt. Wel leuk toestel trouwens.

Punten 1, 2 en 3 kan ik prima op m'n vijf jaar oude Symbian phone. Ik kan punt twee zelfs beter dan een iPhone, want ik hang helemaal niet vast aan Cisco IPsec software. Zeker voor kleine bedrijfjes of particulierprojectjes is IPsec opzetten zeker niet de eenvoudigste VPN-vorm...

Inmiddels alles aan de babbel met de HTC TyTN2 hier op het werk. Geeft de iPhone dan nog meerwaarde?

Er worden inmiddels veel zakelijke applicaties ontwikkeld (of geschikt gemaakt) voor de nieuwe iPhone. Voorbeelden hiervan zijn DigiLink Revelation (http://www.digi-link.com/mobile.html). Dit is een applicatie die het mogelijk maakt met Microsoft SharePoint samen te werken.

Een ander voorbeeld is Transpara Visual KPI (www.transpara.com), een oplossing om middels alerts volledige composite / operational KPI's te managen en analyseren. De ideale aanvulling voor remote gebruikers van business intelligence applicaties die real-time willen zien wat er aan de hand is. Deze laatste werkt overigens al langer perfect samen met Windows Mobile en de Blackberry.

Maar wat ik ook in dit artikel nog mis is de erkenning dat jullie eerdere iPhone-stukje volkomen onzin was. Erkennen dat je iets fout hebt gedaan is blijkbaar weer een brug te ver... Een gemiste kans!

Wat een tam tam om niks. Ik lees al jaren mijn Outlook-mail op mijn telefoon en synchroniseer mijn dito agenda ermee. Net als mijn vrouw zodat onze info altijd up to date en synchroon is. Kan ook al jaren prima internetten, muziek luisteren en ZELFS bellen met die zelfde telefoon. Heb dus nog niks nieuws gehoord. Het is een discussie op spiegeltjes en kraaltjes niveau. Het glimt wel mooi he, moet je mij zien ik heb een iPhone!!! Grow up, de mensen die daar van onder de indruk zijn bevinden zich meestal niet in mijn vriendenkring. Want die hebben namelijk wel een leven...
O ja, en de stakkers die hem al eerder kochten, wat zijn die belazerd door Apple...!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-08T15:58:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.