Breezz en SE bieden VOIP via satelliet

Satelliet Electronics (SE) en Breezz hebben een overeenkomst gesloten voor het aanbieden van IP-telefonie op afgelegen locaties in Nederland. De voip-dienst wordt via de Astrasatelliet aangeboden.

Satelliet Electronics en Breezz gaan samen IP-telefonie via de satelliet aanbieden. Breezz, sinds eind juli 2008 een dochter van voip-aanbieder Smile Telecom, levert het volledig geautomatiseerde proces voor de afhandeling van de aanmeldingen, het technische platform en het netwerk voor de dienst.

De samenwerking richt zich op ruim 250.000 bedrijven en huishoudens die zich bevinden buiten de gangbare adsl- en kabelgebieden. Satelliet Electronics bood in die gebieden al internet en digitale televisie aan via de schotel, maar heeft nu digitale telefonie aan het productaanbod toegevoegd. De bedrijven verwachten het klantenbestand vooral uit te breiden in de scheepvaart, onder bewoners van boerderijen en mensen met vakantiewoningen.

WiMAX

Smile Telecom, het moederbedriif van dienstverlener Breezz, gaat in het vierde kwartaal van 2008 deelnemen aan de veiling voor WiMAX-licenties in Nederland. WiMAX is de nieuwste generatie mobiel internet en wordt door velen gezien als opvolger van umts.

Satelliet Electronics heeft vestigingen in Nederland en België. Het bedrijf werkt onder andere samen met Siemens Gigaset, TopIT en Newtec.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-18T10:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.