Managed hosting door True

Ericsson en ST-NXP Wireless in joint venture

 

Ericsson en STMicroelectronics voegen ST-NXP Wireless en Ericssons mobiele platformen samen in een joint venture. De bedrijven combineren hun expertise om schaalvergroting te creëren.

Ericsson brengt zijn mobiele platformen onder in een 50/50 joint venture met ST-NXP Wireless. Door de krachten te bundelen, willen de bedrijven productontwikkeling, design en de verdere ontwikkeling van mobiele platformen en draadloze halfgeleiders naar een hoger niveau tillen.

De twee bedrijven combineren de multimedia- en connectiviteitoplossingen, een compleet 2G/ Edge-platform en uitgebreide 3G-capaciteit van ST met de 3G- en LTE-platformtechnologie van Ericsson. LTE (Long Term Evolution) is een supersnelle breedbandtechnologie gebaseerd op umts en hsdpa. De joint venture zal software aanbieden aan klanten als Nokia, Samsung, Sony Ericsson, LG en Sharp voor mobiele applicaties en halfgeleiders.

Kapitaal

De joint venture krijgt een werkkapitaal van ongeveer vierhonderd miljoen dollar en biedt aan bijna achtduizend mensen werk. De geschatte omzet is 3,6 miljard dollar. De winst wordt geconsolideerd in de resultaten van Ericsson.

ST-NXP Wireless is halverwege 2008 ontstaan uit een 80/20 venture tussen STMicroelectronics en NXP. Voordat de samenvoeging met Ericsson doorgang kan vinden, moet ST eerst de overgebleven aandelen overnemen volgens de afspraken die met NXP gemaakt zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2679588). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×