'Geen Bluetooth op Android-mobieltjes'

Dit artikel delen:

De eerste smartphones die draaien op besturingssysteem Android, beschikken waarschijnlijk niet over Bluetooth. Het ontwikkelpakket voor het systeem voorziet er niet in. Ontwikkelaars kunnen het eigenlijk niet geloven.

Android, Googles besturingssysteem voor mobiele telefoons dat later dit jaar voor het eerst in toestellen wordt geïntegreerd, ondersteunt in eerste instantie waarschijnlijk geen Bluetooth. In de ontwikkelpakketten van het platform zijn geen specificaties opgenomen voor het gebruik van de draadloze connectie.

HTC

Veel ontwikkelaars die nu al bezig zijn met het voorbereiden van software die draait op Android, verbazen zich over de keuze om Bluetooth in eerste instantie te schrappen. Ze geloven niet dat HTC, de mobieltjesfabrikant die de allereerste Android-smartphones bouwt, een toestel introduceert zonder het populaire Bluetooth.

Kortgeleden werd bekend dat wellicht vanaf oktober 2008, maar in elk geval voor de kerst, de eerste mobiele telefoons met Android in de (Amerikaanse) schappen ligt. De Taiwanese mobieltjesfabrikant HTC bouwt de toestellen onder de naam Dream. FCC, de Amerikaanse telecomautoriteit, heeft het toestel inmiddels gecertificeerd.

Open source

Android is Googles veel besproken opensourcebesturingssysteem voor mobiele telefoons. Enkele grote telecomaanbieders zoals Sprint Nextel, China Mobile en T-Mobile ondersteunen de zoekreus. Ook mobieltjesfabrikanten als Motorola, LG en Samsung hebben toegezegd het platform vanaf 2009 op hun nieuwe modellen te gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vanochtend is bekend geworden dat de 1e toestellen wel Bluetooth ondersteunen, dus headsets kunnen gewoon worden gebruikt.

Alleen zit er geen Aapiin voor bluetooth, dus in eerste instantie zullen applicaties geen gebruik kunnen maken van bluetooth.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-26T11:10:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.